Afkomstig uit het zuidwesten van Frankrijk. In het oorspronkelijke werkgebied van de Drie Musketiers wordt tegenwoordig de Colombard-druif verbouwd. EÚn van de allerbeste wijnproducenten uit deze regio maakt hiervan een zeer aantrekkelijke wijn.
De kleur is sprankelend, de geur overweldigend (bloemen, perzik en banaan) en de smaak is zuiver en fris en doet al snel verlangen naar nog 1-tje.
 

Afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Onder de meest optimale omstandigheden voor het maken van een goede rosÚ groeien hier de Cinsault-druiven. Door de schilletjes kort te laten weken in het sap van de druiven ontstaat de fraaie kleur. De geur is krachtig (kersen en frambozen), de smaak is zuiver en opwekkend. Voor wie niet kan of wil kiezen tussen 1rouge en 1blanc.

In het zuiden van Frankrijk voelt de Merlotdruif zich uitermate thuis. Van de rijpe druiven wordt met veel zorg een uitstekende wijn gemaakt. De kleur is robijnrood, de geur zeer overtuigend (rood fruit en zachte kruiden) en de smaak is zoals die van een goede Merlot verwacht mag worden, krachtig en zacht te gelijk.
> Vin de Pays des C˘tes de Gascogne > Cinsault RosÚ, Vin de Pays d'Oc > Merlot, Vin de Pays d'Oc